”Det finns så mycket kraft och styrka där ute!”

Anette StarborgTack vare alla gåvor och medlemsavgfifter föreningen Klimatriksdag 2014 nu fått ihop över 90 000 kronor! De insamlade pengarna har möjliggjort att föreningen nu har kunnat anställa en kanslist på halvtid, Annette Starborg från Studiefrämjandet i Östergötland.

 

Berätta lite om dig själv!

– Jag är 47 år gammal och arbetar på Studiefrämjandet som administratör och folkbildningssamordnare. Studieförbundens arbete handlar bland annat om att möjliggöra för människor att påverka sin situation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen.

 

Vad är din uppgift i Klimatriksdagen?

– Jag arbetar i kansliet och svarar på frågor per telefon, 0708-352664, alla vardagar klockan 9–12. Jag tar bland annat hand om infomejlen, anmälningar, volontärer och masslogi. Det mesta sker i samarbete med den praktiska gruppen i föreningen.

 

Hur blev du intresserad av klimatfrågorna?

– Jag har alltid varit intresserad av klimatfrågor, återvinning och återbruk. Jag är stödmedlem i många föreningar som arbetar för miljö och mänskliga rättigheter. Tycker att det är fantastiskt spännande med Klimatriksdag 2014 och är så imponerad av alla ideellt arbetande människor! Det finns så mycket kraft och styrka där ute!

 

Hur tror du framtiden kommer att se ut? Kommer vi att klara kommande miljöproblem?

– Det beror på vilken dag du frågar mig. Ibland känns det hopplöst när man följer nyheterna eller läser alla skrämmande rapporter, men man måste hoppas och tro att det går att lösa. Att politikerna världen över lyssnar på alla larmrapporter, att det får högsta prioritet och tas på största allvar.

 

 
Text:
Daniel Finsberg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *