Motion 114: Kunniga politiker tar bättre beslut

MOTION 114: Kunniga politiker tar bättre beslut

 

Vi vill att klimatriksdagen till Sveriges folkvalda ska framföra hur viktigt det är att varje politiskt parti med kraft verkar för att se till att deras politiker får en gedigen utbildning om klimatförändringarna och dess konsekvenser, så att de ska kunna fatta beslut som är anpassade till den verklighet naturvetenskapen beskriver genom bl.a. IPCC.

Om de politiska partierna förmår se till att politikerna får denna nödvändiga kunskap om klimatet är politikerna bättre förberedda att ta beslut som påverkar klimatet och anpassar samhället till de klimatförändringar som inte längre kan undvikas.

Detta är en motion som inte kan kvantifieras i CO2 utan är en motion som kommer att ge avkastning i form av minskat mänskligt lidande, viktiga ekologiska vinster och en snabbare omställning till ett hållbarare och klimatanpassat Sverige.

Författare: Klimaktion Uppsala
Vad tycker du? Kommentera förslaget här nedanför!

Klicka här för att skriva ut sidan.

Läs mer om motionerna här.

1 tanke kring ”Motion 114: Kunniga politiker tar bättre beslut

  1. Olov Fahlander

    Säkerligen behöver politiker bättre kunskap, men tyvärr är nog den politiska kursen alltför ideologiskt styrd. Det är som med fantatisk religion, så att man tolkar världen utifrån det grundläggande perspektiv man lägger på tillvaron. Det är svårt att lära gamla hundar att sitta.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *