Ny undertecknare: Östergötlands skogsgrupp

Senaste organisationen som har skrivit på som undertecknare är Östergötlands skogsgrupp. Gruppen bildades i januari 2013 som en del av Naturskyddsföreningen. Så här beskriver man sin verksamhet:

”Skogsgruppen i Östergötland är helt enkelt en mötesplats för alla som på ett eller annat sätt är intresserade av skog. Vi träffas och byter lärdomar med varandra, hittar på aktiviteter, utflykter och för studiecirklar.

Förra våren höll vi en skogsmanifestation i Linköping för att uppmärksamma allmänheten om tillståndet i skogen och nyligen hölls en introduktionskurs till skogsinventering. Vi arbetar även med olika projekt efter medlemmarnas intresse och kunskaper.

Vi vill öka våra egna kunskaper om skog och öka intresset bland allmänheten. Alla som vill ska kunna hjälpa till på sin egen nivå. Vi vill bidra till att mer värdefull skog bevaras genom inventeringar och kartläggning av var dessa skogar finns i länet. Vi vill lyfta fram skogsägare i länet som använder hållbara skogsbruksmetoder och tar god hänsyn till natur och miljö.”

 

Se hela listan över undertecknare här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *