Pannkaksmaskin till klimatriksdagen!

Vi har glädjen att meddela att Bengt Carling tänker komma till Klimatriksdagen med sin sol- och vinddrivna pannkaksmaskin. Något att se fram emot!

1980, på våren konstruerade berättaren inför Kärnkraftsomröstningen, en sol- o vinddriven pannkaksmaskin, för att genom lek-
fullheten skapa diskussion kring alternativ energi och hållbar utveckling.

Tiderna förändras, men de stora frågorna om hållbart liv vad gäller energi, transporter och mat, är aktuellare än någonsin.

Nomad Créperian en Föreställning och ”handgriplig” utställning som utformas till en lustfylld mötesplats, Café Nyfiknet, som förutom produktion av utsökta eko crépe, pannkakor och dryck, berikas med vinddansare, vindharpor, kompostmodernism, skratt och lek, som väcker lust till kontakt och utbyte, över alla gränser. Förutsättningen för att Nomad Créperian kommer till en plats är alltid att det finns ett samarbete, så hållbar utveckling får lokal förankring.

Nomad Créperian, vill dessutom ta som sin uppgift, att förmedla de goda exemplen på hållbar teknik, energi och matproduktion med hjälp av, adresser, tidskrifter, böcker och uppkoppling. Dessutom kommer det att vimla av småskaliga exempel på tillämpningar på alternativa energi.