Artister

Medverkande i kultur- och kringprogram


Stefan Sundström:
välkänd låtskrivare, musiker och sångare med tydlig grön agenda framför allt på de senaste skivorna, ”Under radarn” (2013) och dagsaktuella ”Då var det 2014”. Har också skrivit ”Stefans lilla gröna – en handbok i utanförskap”, och medverkar regelbundet i ETC.

Regina Lund: svensk skådespelare, sångare,låtskrivare, poet, författare och multikonstnär, boende i Stockholm. Lund har under årens lopp medverkat i en rad olika sammanhang i film och TV-produktioner, på teaterscenen, krogshower, som sångerska, konstnär, fotograf, debattör, fredsaktivist med mera.

Staffan Lindberg: musikern som tänkte ”att va fan” och har arbetat med att städa atmosfären sen 2007. Dessförinnan spelade han kontrabas i symfoniorkestrar, sjöng med vokalgruppen Viba Femba, stolt Karamelodiktprisvinnare. Skriver numer uteslutande sånger om biogas och termodynamiska principer.

Sara Parkman: En stabil men vild violinist med musiken som språk och den svenska folkmusiken som dialekt. Med en förkärlek för improvisation låter hon musiken vara en karta för att kaxigt upptäcka nya mål och musikaliska skatter. En konstnär som sticker ut med sitt starka personliga och orädda uttryck, där djupaste seriositet blandas med fantasier och humor.

Dembo Jatta med bandet ”Dembo the Rootsman” där ytterligare (minst) två personer spelar. Dembo är 51 år och bor i Göteborg men är född i byn Busumbala i Gambia. Dembo och hans band spelar allt från reggae till blues, ska och jazz. ”Musiken är som en enda stor kulturkram” enligt Dembo själv.

Mjölby Baktaktsorkester (MBTO): Populistisk-pretto-progg-reggae, Marley goes to Moscow, Skitig bonn-reggae, Racer-reggae, Punk för medelålders. MBTO har funnits sedan 2007. MBTO tillåter sig att skriva texter med mening. Melodier som fastnar och en glädje som verkar sprida sig! Spelar i många olika sammanhang, allt från fest till demonstration, men alltid med en glad publik.

Per ”Frodo” Hammar och Kenneth Sjöblom: Duktiga amatörmusiker från Kinda resp. Norrköping. Frodo spelar munspel i bluesbandet Blue Mailbox och tillsammans spelar i de i folkmusikkonstellationen Blå Spelmän där också riksspelmannen Per Jensen ingår.

Marie Fridén: Skicklig amatörsångerska från Kinda med sånger från hela världen i bagaget.

Teater K: en fri teatergrupp som skapar föreställningar, driver sociala projekt, gör uppdragsutbildningar samt skräddarsyr forumteaterföreställningar efter behov.

Marie Öhrn: frilansande skådespelare, sångerska och dramatiker. Under 2000-talet har Maries intresse för ekologi lett henne till att samarbeta bland annat med Evolutionsbiologiskt centrum vid Uppsala universitet för att producera Vetenskapsteater. Marie är med i Artister för Miljön.

Najka musikteatergrupp: arbetar med musik, berättande och scenkonst. Väver ord och ton i lekfulla kombinationer. Med avstamp i folkmusiken utforskar gruppen musikalitet, uttryck, innerlighet, poesi och närvaro.

Clownen Bill Bill Brolin: clown, skådespelare, akrobat, musiker och bilelektriker. Han bor i Hägerstad utanför Rimforsa.

Jenny Wrangborg: politisk poet av estradkaraktär. Aktuell med diktsamlingen ”Vad ska vi göra med varandra” (Ordfront 2014).

Elin Andersson: började som artist på Norsholms ungdomscirkus i Norrköping redan vid 5 års ålder, och har sedan dess haft ett brinnande intresse för cirkuslivet och allt vad det innebär. Elin är nu professionell cirkusartist och har bland annat turnerat med Cirkus Smirkus i USA.

Norrköpings Attacktrumslagare: en slagverksensemble med rötter i den kommunala musikskolan. Håller takten till många evenemang i Norrköping.

Norrköpings musikklasser: elever från årskurs 5 och 8.

Norrköpings Cirkus- och Varieté: Föreningens idé är att vara öppna för nya inslag, som teater, dans och sång, därav namnet Cirkus & Varieté. Samtidigt ville man tillvarata bredden och öppnade för yngre barn. Just nu har föreningen cirka 130 medlemmar i träning från tre års ålder och uppåt.

Drivvedsfolket: Det Norrköpingsbaserade bandet spelar karaktärsstark poprock och texterna är på svenska. Musiken präglas av sväng och röj som får fötterna att röra på sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *