Starta en egen studiecirkel

En av alla de saker man kan göra inför Klimatriksdag 2014 är att starta en studiecirkel på något tema som rör Klimatriksdagen. Allt från miljö och växthuseffekter till vindkraftverk. Vi bad Stefan Arrelid som arbetar på Studiefrämjandet och som är en hejare på studiecirklar om lite tips.

Stefan ArrelidFör att börja enkelt – kan du förklara vad en studiecirkel är?

– En studiecirkel är en grupp på minst tre personer och max tolv som tillsammans frivilligt vill göra något som är bildande. En i gruppen ska vara cirkelledare. För att det ska räknas som studiecirkel ska det ske regelbundna träffar om minst tre gånger, säger Stefan Arrelid.

– Det ska finnas ett syfte och mål. Många gånger utgår en cirkel från ett gemensamt intresse som kan vara natur, musik, konst eller miljö.

Hur startar man en studiecirkel?

– För att starta en studiecirkel kan man kontakta ett studieförbund för att få information om vad som krävs för att komma igång. Studieförbundet ger cirkelledaren en introduktion och kan stå till tjänst med lokal, mindre kostnadsutlägg och viss administrativ hjälp som till exempel kopiering, säger Stefan Arrelid.

Ja, men då var det ju inte så svårt, eller hur? Nu är det bara för oss ute i landet att dra igång lite studiecirklar. Så ses vi på Klimatriksdagen 2014 i Norrköping 6­-7-8 juni!

 

Text:
Ingrid Gustafsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *